30-11-2018, 12:42
(23-11-2018, 18:15 )Funkcjonariusz ZK Nr 1 Łódź napisał(a): WitamSłyszałem o waszym problemie w Łodzi- BRAVO za mocny kręgosłup i za to że pokazaliście że macie jaja. Mam nadzieję, że ten człowiek został adekwatnie potraktowany za swoje uczynki. Pamiętajcie jednostka w walce z systemem szybko jest eliminowana tylko w grupie jest siła. Powodzenia ZK nr. 1 ŁÓDŹ.
Chciałbym bardzo podziękować Przewodniczącemu Związku w Zakładzie Karnym Nr 1 w Łodzi koledze Markowi Miazkowi. Dzięki Niemu i Funkcjonariuszom, którzy odważyli się na piśmie poinformować o nadużyciach których dopuszczał się jeden dowódca zmiany doszło do zmiany i odsunięcia tego człowieka od służby w tej jednostce. Nie zmienia to faktu że przełożeni tego funkcjonariusza jeśli wiedzieli o jego zachowaniu też powinni się wytłumaczyć dlaczego to tolerowali (myślę że powiadomienie BSW i prokuratury powinno być koniczne).
Jeszcze raz dziękuję koleżankom i kolegom z ZK Nr 1 w Łodzi ( w tym przede wszystkim w służbie przygotowawczej ale tym starym też) za odwagę. Jest nadzieja że dzięki wam będzie mnie oraz innym chciało się jeszcze trochę popracować (a jeszcze trochę zostało).
Proszę również innych funkcjonariuszy w innych jednostkach nie bójcie się informować o nieprawidłowościach właściwych osób. W jedności siła.
Pozdrawiam Funkcjonariusz ZK Nr 1 Łódź
,,Nie mogąc znaleźć sprawiedliwości znaleziono siłę” - Blaise Pascal
,, Należy dążyć do sprawiedliwości słowem i czynem” – Pitagoras
,,Prawdziwą sprawiedliwością jest przeżyć to co uczyniło się innym” - Arystoteles