(Wczoraj, 9:23 )oficerZK napisał(a):
(18-08-2025, 9:36 )jtd napisał(a):
(17-08-2025, 20:34 )oficerZK napisał(a):
(17-08-2025, 16:48 )Administrator napisał(a):
(16-08-2025, 12:58 )Riddick napisał(a): Panie Administratorze czy wyjazd do Warszawy ma na celu wywalczenie TAKICH SAMYCH warunków jak w MSWiA czyli też oddawanie połowy dofinansowania? Dla mnie i pewnie wielu innych jest to istotna informacja

Oczywiście, że będziemy walczyć o zwrot 50%. Musimy się zmobilizować we wszystkich jednostkach.

To niech w każdej przykład pójdzie od zarządow terenowych po okregowe do centrali...
Powodzenia
Najlepiej to oddziałowych z całej Polski by wysłali na protest, ale na co dzień gdzie jawnie łamie się prawo wobec oddziałowych zajeżdzając ich  i nie dbając o ich bezpieczeństwo to siedzą cicho na odprawach z kierownictwem nic nie zglaszają nieprawidłowości od oddziałowych. Teraz się obudzili . Tyle lat i to samo. Się nadają i te związki i te SW

Dokładnie ochrona niech walczy a biurowiec spija śmietankę i nie naraża się przełożonym

Ah ta ochrona, co by to było bez niej.
Odpowiedz
Mam nadzieję, że związki zawodowe odezwą się również w sprawie przyszłorocznej podwyżki która ma wynieść - UWAGA, UWAGA 3% !!!!!! Ekipa uśmiechamy się eeeejjjjjj!!!! Smile
Odpowiedz
Szanowny panie pytanko czy jeżeli przechodząc w stan spoczynku i jeżeli ustawa ma obowiązywać od lipca czy należy mi się jeszcze nowa mieszkaniówka .
Odpowiedz
(18-08-2025, 14:23 )Płk. napisał(a): Czegoś nie mogę zrozumieć:
Podobno świadczenie mieszkaniowe miało dotyczyć wszystkich f-szy, a w MSWiA będzie przysługiwało tylko f-wi który nie posiada prawa własności do lokalu ani jego współmałżonek.
O co tu chodzi, ktoś coś wie?

A mają rozłożone na raty, bo dla starych funkcjonariuszy takie rozwiązanie miało być chyba najlepsze (dofinansowanie pomniejszone o 120 rat)?
Odpowiedz
(18-08-2025, 19:24 )Szef wszystkich szefów napisał(a): Uważam, że powinniśmy również mieć prawo wyboru mieszkaniówki, zależnie czy od miejsca zamieszkania czy od pełnienia służby. Zresztą, jesli bedziemy mieli takie same zasady to bedzie ok. MSWIA wynegocjowało dobre warunki.

Warunki będziemy mieli takie jakie wywalczymy sami.
A już słyszę : ja nie jadę bo byłem ostatnio,nie jadę bo jestem z kolegami na ryby umówiony nie jadę bo i tak nic nie wywalczymy .To jak my mamy coś osiągnąć przy takim podejściu!!!
Nic nam się nie należy przy takim podejściu , smutne to ale prawdziwe
Odpowiedz
(18-08-2025, 22:15 )Człowiek z lasu napisał(a):
(16-08-2025, 12:58 )Riddick napisał(a): Panie Administratorze czy wyjazd do Warszawy ma na celu wywalczenie TAKICH SAMYCH warunków jak w MSWiA czyli też oddawanie połowy dofinansowania? Dla mnie i pewnie wielu innych jest to istotna informacja

Oczywiście, że będziemy walczyć o zwrot 50%. Musimy się zmobilizować we wszystkich jednostkach.

To niech w każdej przykład pójdzie od zarządow terenowych po okregowe do centrali...
Powodzenia
Najlepiej to oddziałowych z całej Polski by wysłali na protest, ale na co dzień gdzie jawnie łamie się prawo wobec oddziałowych zajeżdzając ich  i nie dbając o ich bezpieczeństwo to siedzą cicho na odprawach z kierownictwem nic nie zglaszają nieprawidłowości od oddziałowych. Teraz się obudzili . Tyle lat i to samo. Się nadają i te związki i te SW

Brawo kolego, teraz Ci oddziałowi maja możliwość coś zmienić, zdecydowana większość bedzie przed nocą, po nocy, na 30 tys fszy bedzie pewnie kilka tysięcy oddziałowych ktorzy latami sa źle traktowani,no chyba, ze znów wymówka, a bo to abo tamto a później pretensje zamiast do siebie to do związków, czyż nie?
A właśnie że się nie zgadzam. Dlaczego na wojnę to ma iść oddziałowy czy ci ochroniarze liniowi ?  Jak w jednostkach na co dzień łamane jest prawo przez kierownictwo wobec takich oddziałowych , władze związku wiedzą i nie pomagają........ a jak protestować to liczycie na ochronę. A spadać na drzewo. Nikt nie dostanie mieszkaniówki. Oddziałowy nie dostanie , ale wszyscy ci co kierują SW też nie dostaną. I bardzo dobrze. Nic wam się nie należy. Nie będziecie na garbie zarobionych oddziałowych się wzbogacać . Mieliście chociaż po 20 zł dać chłopakom stałego dodatku i nawet tego nie zrobiliście. Jak w jednostce zgłaszasz nieprawidłowości to źle , ale kaske by chętnie przytulili . WON.
Odpowiedz
(Wczoraj, 9:23 )oficerZK napisał(a):

Powodzenia

Dokładnie ochrona niech walczy a biurowiec spija śmietankę i nie naraża się przełożonym

Widze, ze inteligencja przez was sie przebija jak u tego misia szczesliwego. Czy to twoje 4 konta?
Odpowiedz

Powodzenia

Odpowiedz

Powodzenia

Brawo kolego, teraz Ci oddziałowi maja możliwość coś zmienić, zdecydowana większość bedzie przed nocą, po nocy, na 30 tys fszy bedzie pewnie kilka tysięcy oddziałowych ktorzy latami sa źle traktowani,no chyba, ze znów wymówka, a bo to abo tamto a później pretensje zamiast do siebie to do związków, czyż nie?
Odpowiedz
A ja się z Wami już teraz mogę założyć, że jako jedyna sluzba będziemy oddawać 100% wziętego dofinansowania. Róbcie screeny Smile
Odpowiedz
Uważam, że powinniśmy również mieć prawo wyboru mieszkaniówki, zależnie czy od miejsca zamieszkania czy od pełnienia służby. Zresztą, jesli bedziemy mieli takie same zasady to bedzie ok. MSWIA wynegocjowało dobre warunki.
Odpowiedz

Powodzenia

Dodatki na stałe rozdzielone. A oddziałowi dalej na minimalnym dodatku... Brawo związki Smile
Odpowiedz

Fajnie, że dopiero teraz taka deklaracja. Wcześniej jej nie było Big Grin
Odpowiedz

Powodzenia

I za takie podsumowanie to się napiję za Twoje zdrowie.
Odpowiedz
Czegoś nie mogę zrozumieć:
Podobno świadczenie mieszkaniowe miało dotyczyć wszystkich f-szy, a w MSWiA będzie przysługiwało tylko f-wi który nie posiada prawa własności do lokalu ani jego współmałżonek.
O co tu chodzi, ktoś coś wie?
Odpowiedz

Powodzenia
Odpowiedz

Powodzenia
Odpowiedz

Odpowiedz
(16-08-2025, 16:15 )Człowiek z lasu napisał(a):
(16-08-2025, 9:49 )Sierz10 napisał(a):
(13-08-2025, 15:23 )eeedek4 napisał(a): W sprawie mieszkaniówki Policja już ma wszystko ustalone -mają wybór czy dopłata ze względu na jednostkę czy adres zamieszkania itp ,itd
plus ustalili już dodatek za dojazdy do pracy

https://nszzp.pl/aktualnosci/dodatek-mie...rzez-rzad/

Policja oddaje 50 proc. pobranej pomocy inne służby również.
Dlaczego nasze związki działają dla nas mniej korzystnie?
Może lepiej przyjąć warunki MSWIA?

Tym bardziej, ze w policji kwota zwrotu wyniesie średnio 5 tys zl jako 50% zwrotu, a u nas, wydaje mi sie, ze to sie znów skończy w sądzie, czemu my mamy byc gorzej traktowani i oddawać całość dofinansowania a policja 50%???admin może sie wypowie, wszyscy wiemy, ze jest strajk, protesty itd ale jaki osiągniemy tego skutek?

Ponadto SOP pobiera prawie 70 000 tys i również oddaje 50 proc,
Większość 15 latków w SW pobrało nawet mniej niż 40 000.
Andrzej i Czesiu myślą, że stworzyli rewelacyjne warunki.
Już lepiej przyjąć warunki MSWIA.
Odpowiedz
(17-08-2025, 7:42 )zzz napisał(a):
(14-08-2025, 13:36 )eeedek4 napisał(a): Premier wysłał pismo do MS w sprawie protestu a ministerstwo po cichu i na gębę roześle po jednostkach wytyczne aby możliwie jak najbardziej utrudnić wyjazd funkcjonariuszom na protest . Zaczną się kombinacje dyrektorów i kierowników co zrobić żeby utrudnić wyjazd na akcje protestacyjną
Czemu mają utrudniać, przecież dla nich też walczymy o mieszkaniówke
To ze dostaną to jedno ale chcą utrzymać ciepłe posadki... Ponadto i tak dostają na górze swoje dodatki o których zwykły śmiertelnik nie słyszał
Odpowiedz
(11-08-2025, 15:40 )pablopablo11@interia.pl napisał(a):
(10-08-2025, 11:38 )rawablus napisał(a):
(09-08-2025, 18:04 )Człowiek z lasu napisał(a):
(08-08-2025, 18:41 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): Tymczasem ustawa modernizacyjna na 4 lata i nie przewiduje żadnych podwyżek!!!!!!!
.

No czyżby nasi związkowy nie widzieli co czytaja albo czytali nie widząc? Panie adminie cos Pan od siebie, związków na ten temat może sie wypowiedzieć?
Widziałem ostatnio wypowiedź ministra finansów Domańskiego , zę na przyszły rok dla budżetówki planuje się podwyżki rzędu 3 %.

To nie podwyżka tylko waloryzacja, która tak naprawdę nie nadąża za wzrostem cen.  Poza tym związki chętnie przyjęły tzw mieszkaniowke zamiast podwyżek, tylko że mieszkaniówka nie wlicza się do uposażenia od którego liczona jest emerytura..... I jest to kolejny taki składnik....
Nie pogardził bym takim składnikiem...
Na miejscu funkcjonariuszy raczej bym się cieszył że dostajecie co chwila jakieś dodatkowe pieniądze.
My pracownicy nie możemy na nic liczyć.
Tak wiem że teraz wyleje się na mnie fala hejtu ale trudno.
Niestety nie jesteśmy dostrzegani przez związki ani rządzących.
Odpowiedz
(14-08-2025, 13:36 )eeedek4 napisał(a): Premier wysłał pismo do MS w sprawie protestu a ministerstwo po cichu i na gębę roześle po jednostkach wytyczne aby możliwie jak najbardziej utrudnić wyjazd funkcjonariuszom na protest . Zaczną się kombinacje dyrektorów i kierowników co zrobić żeby utrudnić wyjazd na akcje protestacyjną
Czemu mają utrudniać, przecież dla nich też walczymy o mieszkaniówke
Odpowiedz
Jak to co się stało .Andrzej z Czeskiem zaspali.
Tak jak i wtedy przed pseudo porozumieniem.
Trzeba było mieć jaja i robić strajk !
No ale teraz nie ma winnych.
I tak w kółko ru.....e funkcjonariuszy.
Kiedy wy ludzie przejrzyście na oczy.
W tej służbie nikt wam nie pomoże ani dyrektor ani kierownik ani minister ani tym bardziej związki zawodowe.
Słowa są piękne, zdania są też piękne.Ale liczą się czyny, honor i jaja !

(13-08-2025, 10:16 )nietakamllodafszka 
:D :D napisał(a):
Protest? Przecież związki miały kilka spotkań w sprawie dodatku, wszystko szło w dobrym kierunku... Mieliście spotkanie zaplanowane na początek sierpnia... Co się stało? Smile
Odpowiedz
(13-08-2025, 15:23 )eeedek4 napisał(a): W sprawie mieszkaniówki Policja już ma wszystko ustalone -mają wybór czy dopłata ze względu na jednostkę czy adres zamieszkania itp ,itd

Ja to się uciesze jak nie będę musiała jeszcze dokładać do tego interesu Smile
Odpowiedz

Tym bardziej, ze w policji kwota zwrotu wyniesie średnio 5 tys zl jako 50% zwrotu, a u nas, wydaje mi sie, ze to sie znów skończy w sądzie, czemu my mamy byc gorzej traktowani i oddawać całość dofinansowania a policja 50%???admin może sie wypowie, wszyscy wiemy, ze jest strajk, protesty itd ale jaki osiągniemy tego skutek?
Odpowiedz
Panie Administratorze czy wyjazd do Warszawy ma na celu wywalczenie TAKICH SAMYCH warunków jak w MSWiA czyli też oddawanie połowy dofinansowania? Dla mnie i pewnie wielu innych jest to istotna informacja
Odpowiedz

Odpowiedz
Premier wysłał pismo do MS w sprawie protestu a ministerstwo po cichu i na gębę roześle po jednostkach wytyczne aby możliwie jak najbardziej utrudnić wyjazd funkcjonariuszom na protest . Zaczną się kombinacje dyrektorów i kierowników co zrobić żeby utrudnić wyjazd na akcje protestacyjną
Odpowiedz

Tak jest jka zawsze SW patrzyło aby przeslizgnac się na wywalczonych postulatach MSWiA a teraz nic z tego i zostało jedynie walczyć kadrze o swoje a że jest jaka jest bez szacunku do samego siebie to będzie siedzieć jak muszla pod miotła za dodatek czasowy a już nie wspomnę o tych co dostali go jakimś psim swedem na stałe...
Odpowiedz
W sprawie mieszkaniówki Policja już ma wszystko ustalone -mają wybór czy dopłata ze względu na jednostkę czy adres zamieszkania itp ,itd

Odpowiedz
I co ? Kto miał kolejny raz rację odnośnie całej tej Koalicji PO ?
Gdzie są teraz ci z tego forum? Rudy miał ma i będzie miał nas gdzieś mam nadzieję że ten rząd upadanie bardzo szybko i sam doskonale wie że kolejnych wyborów nie wygra. Gdzie jego 100 konkretów? Podatek belki kwota wolna od podatku itd. A nasza służba cóż masz zasuwać i nie dyskutować styczeń 2026 emeryt dzięki Bogu. Współczuję 25 latkom
Odpowiedz
(12-08-2025, 16:15 )JacekB napisał(a): Niesamowite rzeczy dzieją się w Siedlcach dyrektor nad niczym nie panuje wprowadza jad i nienawiść w szeregi funkcjonariuszy a tyłem juz 3 osadzony ucieka z zakładu z pracy. Jeden podobno nawet dzwonił do dyrektora i obiecał że jak zalatwi sprawy to wróci ale jakoś nie wraca ??? to juz nie więzienie a prawdziwy cyrku nikt nad niczym nie panuje.

Wszędzie to samo praktycznie, malowanie trupa, udawanie, że problemu nie ma do puki nic się nie wywali a potem konsekwencje ponoszą Ci co nie powinni, niestety, układ zamknięty.
Odpowiedz
Protest? Przecież związki miały kilka spotkań w sprawie dodatku, wszystko szło w dobrym kierunku... Mieliście spotkanie zaplanowane na początek sierpnia... Co się stało? Smile
Odpowiedz
https://strefabiznesu.pl/nowe-przywileje...2-27865999
A my kiedy ? Co się dzieje? Czemu nas nie ma jeszcze na proteście w Warszawie? Na co my czekamy?
Odpowiedz
Niesamowite rzeczy dzieją się w Siedlcach dyrektor nad niczym nie panuje wprowadza jad i nienawiść w szeregi funkcjonariuszy a tyłem juz 3 osadzony ucieka z zakładu z pracy. Jeden podobno nawet dzwonił do dyrektora i obiecał że jak zalatwi sprawy to wróci ale jakoś nie wraca ??? to juz nie więzienie a prawdziwy cyrku nikt nad niczym nie panuje.
Odpowiedz
(10-08-2025, 11:38 )rawablus napisał(a):
(08-08-2025, 18:41 )pablopablo11@interia.pl napisał(a): Tymczasem ustawa modernizacyjna na 4 lata i nie przewiduje żadnych podwyżek!!!!!!!
.

No czyżby nasi związkowy nie widzieli co czytaja albo czytali nie widząc? Panie adminie cos Pan od siebie, związków na ten temat może sie wypowiedzieć?
Widziałem ostatnio wypowiedź ministra finansów Domańskiego , zę na przyszły rok dla budżetówki planuje się podwyżki rzędu 3 %.

To nie podwyżka tylko waloryzacja, która tak naprawdę nie nadąża za wzrostem cen.  Poza tym związki chętnie przyjęły tzw mieszkaniowke zamiast podwyżek, tylko że mieszkaniówka nie wlicza się do uposażenia od którego liczona jest emerytura..... I jest to kolejny taki składnik....
Odpowiedz
Tymczasem u naszej bratniej służby:
https://infosecurity24.pl/sluzby-munduro...szkaniowym
Odpowiedz
(09-08-2025, 17:46 )jtd napisał(a):
(09-08-2025, 8:14 )Cody napisał(a): jtd ile masz lat i jaki stopień ? Niczego Ci nie odmawiam ale jeśli sam nic nie zrobisz w sprawie ,która Cię  " boli " to NIKTT tego za Ciebie nie zrobi !!! Uważasz ,że Ci się należy to idź z tym do przełożonych a nie tu wylewasz żale . Napisałem Ci tu część wiedzy Klawisza pod pozycją "CZAS dla siebie , triki i ich zastosowanie w praktyce " ale po namyśle stwierdziłem , że to nie miejsce na takie informacje . 
Wspólczuję Ci , też kręciłem po 30-40 km przez dzień , piłem zimną kawę , kanapki przywoziłem do domu . Było to dawno , teraz zwalniam i zaraz wysiadam .
Ja już zawijam manatki. Niech się inni męczą. 18 lat tylko na oddziałach . Zaczynałem od koguta, konwoju , wypisek ,  spacerów , bramy. Nie wylewam żali, uspokój się. Uświadamiam tych wszystkich którzy kierują jednostkami dyrektorów i kierowników że jest łamane prawo wobec funkcjonariuszy SW. Sami wymagają, sami znają wszystkie paragrafy przy postępowaniach dyscyplinarnych podczas gdy dopuszczają się nie przestrzegania głównych ustaw , ale też innych przepisów godzących w prawa podległych funkcjonariuszy. Notatki giną i udają że nic nie zgłaszasz. Taka sobie mafia mała. Pocieszeniem pozostaje fakt , że z chwilą przejścia na zaopatrzenie emerytalne kończy się podległość slużbowa. A w sądzie trzeba będzie wyjaśnic jak to było naprawdę. A że świadkow jest dużo bo każdy ma już tego dość to buduje nadzieję. A najważniejsze jest to że ja zawsze mogę spojrzeć w lustro , a zakute pały i inne ulągi co zamiast pomagać podległym funkcjonariuszom , a wysysają z nich ostatnie siły i jeszcze obrażają doświadczonych chłopaków to niech się nie pucują potem przy różnych okazjach bo wbijam w was dzidę i mogę zamiast ręki to nogę podać hahhahaha. ,,Boże chroń,, tych ćwiarusów . Jak oni dadzá radę na oddziale tyle lat to nie wiem.
 Tak to tak , pisałeś jak mewka , nie mogłeś od razu pisać jak stary gad ? Pozdrawiam .
Odpowiedz
(10-08-2025, 11:57 )nietakamllodafszka napisał(a): Pieniądze z KPO idą milionami na bzdury dla przypadkowych osób, a my się szczypiemy z pieniędzmi na mieszkaniówkę Big Grin prawie połowa sierpnia, a dalej nic nie wiadomo. Związki nie wiedzą w jakiej formie mamy zwracać pieniądze, z podatkiem czy bez Big Grin rząd miesza na ostatnią chwilę wprowadzając zapisy o położeniu jednostki lub zameldowaniu funkcjonariusza. Pieniądze na przejazd do służby chcą zabrać, a miało być waloryzowane. W ustawie modernizacyjnej nie przewidziano podwyżek na kolejne lata. W tym roku mieliśmy chyba najniższa podwyżkę od 10 lat. Rekordowo późno dostaliśmy podwyżki...

No co jest ekipa? Uśmiechamy się! Cóż szkodzi obiecać? Smile

Patologiczne traktowanie od wielu lat tak dużej formacji.
Związki niby cos tam robią ale tak w sumie to wiecznie i za każdym razem czekamy i czekamy, albo ktoś nam coś łaskawie da albo podepniemy sie pod policję mimo ze inny resort, albo związki cos napiszą ale jakoś dziwnie późno. Miały być dodali dla ludzi z doświadczeniem i jak zwykle kto dostał? Wiecznie cos od lat, oj chyba czas skorzystać z sygnalisty, zobaczmy jak działa.
Odpowiedz
(10-08-2025, 11:57 )nietakamllodafszka napisał(a): Pieniądze z KPO idą milionami na bzdury dla przypadkowych osób, a my się szczypiemy z pieniędzmi na mieszkaniówkę Big Grin prawie połowa sierpnia, a dalej nic nie wiadomo. Związki nie wiedzą w jakiej formie mamy zwracać pieniądze, z podatkiem czy bez Big Grin rząd miesza na ostatnią chwilę wprowadzając zapisy o położeniu jednostki lub zameldowaniu funkcjonariusza. Pieniądze na przejazd do służby chcą zabrać, a miało być waloryzowane. W ustawie modernizacyjnej nie przewidziano podwyżek na kolejne lata. W tym roku mieliśmy chyba najniższa podwyżkę od 10 lat. Rekordowo późno dostaliśmy podwyżki...

Za parę stówek ludzie znów gęby zamkną do grudnia. 
Natomiast niektórzy za dodatek czasowy w kwocie kiladziesiesat złotych zachowują się jak by dostali 2 tys zł na stałe, zero szacunku do samego siebie po tylu latach niektórzy a ciągle jak chłopcy we mgle.
Odpowiedz
Pieniądze z KPO idą milionami na bzdury dla przypadkowych osób, a my się szczypiemy z pieniędzmi na mieszkaniówkę Big Grin prawie połowa sierpnia, a dalej nic nie wiadomo. Związki nie wiedzą w jakiej formie mamy zwracać pieniądze, z podatkiem czy bez Big Grin rząd miesza na ostatnią chwilę wprowadzając zapisy o położeniu jednostki lub zameldowaniu funkcjonariusza. Pieniądze na przejazd do służby chcą zabrać, a miało być waloryzowane. W ustawie modernizacyjnej nie przewidziano podwyżek na kolejne lata. W tym roku mieliśmy chyba najniższa podwyżkę od 10 lat. Rekordowo późno dostaliśmy podwyżki...

Odpowiedz
(06-08-2025, 9:53 )Administrator napisał(a):
(05-08-2025, 18:43 )Pablo123 napisał(a):
(03-08-2025, 20:05 )anielica2010 napisał(a):
(28-07-2025, 21:02 )anielica2010 napisał(a):
(27-07-2025, 16:49 )kapseleK napisał(a): Możliwości otrzymania dodatków do uposażenia zasadniczego dla f-szy:
1/za wysługę
2/służbowy
3/za długoletnią służbę
4/motywacyjny
5/czasowy
6/za stopień
6/niebawem kolejny profit: tzw. mieszkaniówka

I ciągle słychać jęczenie, że mało zarabiacie.

A  może tak 4500zł netto za ponad 34 lata pracy jako pracownik cywilny. Proszę mi powiedzieć z jakim nastawieniem mam przychodzić do pracy słysząc ciągle że mało i mało...., kiedy dostaniemy więcej...., kiedy będą płacić.....itp.

Niedoszacowanie naszego wynagrodzenia jest mało komfortowe i rodzi wielką frustrację. Ale tylko dlatego że jest nas niewielu w porównaniu do kolegów w mundurze, nie jesteśmy dla strony służbowej zbyt  wielkim obciążeniem, stąd działania na każdym poziomie są w stopniu minimalnym.
Mądre słowa ....bardzo w punkt.
Administratorze może warto wspomnieć o postulatach i obietnicach złożonych pracownika cywilnym?
Może przydałoby się parę rzetelnych informacji dla pracowników...przecież jesteśmy jedną formacja.Nasza praca choć różni się od pracy niektórych f- szy również powinna być doceniana i gratifikowana.
Pracownicy cywilni również domagają się podwyżki dodatków służbowych oraz realizacji złożonych obietnic.

Administratorze czy są jakiej informacje dotyczące nielicznej grupy pracowników cywilnych?
Czy my też możemy liczyć na jakiś wzrost dodatków?
Jak się ma sytuacja z obiecanymi w zeszłym roku awansami dla pracowników?
Czy możemy liczyć na jakieś konkrety?
Administrator to chyba nawet nie czyta Waszych postów...nazwa związku to tylko taki chwyt reklamowy

Zapewniam, że wszystkie komentarze są przeze mnie czytane i analizowane i jak tylko posiadam jakąś informację, to ją przekazuję.

To będziemy czekać na informację
Odpowiedz
.

Odpowiedz
(09-08-2025, 12:56 )Riddick napisał(a): Pieniądze z KPO na kluby swingersów, solaria, jachty i inne naciągane bzdety a my mamy oddawać całość dofinansowania wziętego kilkanaście lat temu na udokumentowany i potwierdzony cel jakim było kupno mieszkania. Ludzie co to za cyrk?
Nie powinno się oddawać ! Jak nawiązujesz do dotacji (KPO) to trzeba być konsekwentnym. Dotacje, dofinansowania, dopłaty itp. na dany cel są tylko raz jeden cel jedna kasa( chociaż jeśli chodzi o KPO to podobno ktoś wziął 2x)  Np. jak wymieniłeś kopciucha na gazowy to teraz mimo że ten gazowy jest be to nie dostaniesz na jakiś nowy super Eco.
Odpowiedz
.

Historia lubi się powtarzać pamiętam jak za rządów PO dostaliśmy jedna podwyżkę bodajże na euro 2012 i potem suchota... Ehhe
Odpowiedz
.

Odpowiedz
(09-08-2025, 9:17 )oficerZK napisał(a):
(08-08-2025, 15:23 )Człowiek z lasu napisał(a):
(07-08-2025, 16:35 )Techniczny napisał(a):
(06-08-2025, 15:47 )Rafal napisał(a): No super. 15 lat służby, i zero dodatku na stałe . Taki kierownik to cw..

19 lat służby i też zero dodatku stałego. Może warto, by ktoś wreszcie zrobił jakąś standaryzację dodatków bo bez tego ciągle będą ogromne różnice na tych samych stanowiskach.

Nie dość, że wytyczne skądinąd słuszne, by doceniać funkcjonariuszy z doświadczeniem,  nie bardzo są później w praktyce wdrażane. 
Nadal nie została naprawiona kwestia "dodatku modernizacyjnego". Jak ktoś miał dodatkowe kwalifikacje wynikające z pracy w cywilu to został za to ukarany przez niższy dodatek służbowy. Może osoby pokrzywdzone przy "dodatku modernizacyjnym" powinny zostać objęte wyrównaniem dodatku stałego aby nie były pokrzywdzone w stosunku do osób z wysokim dodatkiem modernizacyjnym, które wysługę i tak z czasem dostaną lub dostały.
I idiotyczne jest, że nie bierze się pod uwagę dodatku modernizacyjnego przy podawaniu wysokości dodatku służbowego - czy on nie wpływa na konto?
Osoby, które dostały podwyżkę w wysłudze są stratne do dzisiaj. Osoby, które nie miały cywila zyskały... w żadnej innej formacji mundurowej takich oczywistych niesprawiedliwości nie było.

Zarówno dodatek stały mnie ominął a czasowy pomimo,, doświadczenia,, mniejszy od młodszych służba, brak słów.

Tak jest jak przydziela się go nie za zaangażowanie w służbie (nie zawsze są wyjątki ) lecz za piękne oczy i/lub sympatię przełożonych, nazwijmy to inaczej niż zwykle. Dodatek służbowy nie powinien taki twór istnieć bo zawsze będą próżnienia i niesprawiedliwość a tym samym obniżenie wydajności pracy u takich funkcjonariuszy co są pomijani bo mają swoje zdanie i nie są pupilkami.

Trafione w punkt
Odpowiedz
(09-08-2025, 8:14 )Cody napisał(a): jtd ile masz lat i jaki stopień ? Niczego Ci nie odmawiam ale jeśli sam nic nie zrobisz w sprawie ,która Cię  " boli " to NIKTT tego za Ciebie nie zrobi !!! Uważasz ,że Ci się należy to idź z tym do przełożonych a nie tu wylewasz żale . Napisałem Ci tu część wiedzy Klawisza pod pozycją "CZAS dla siebie , triki i ich zastosowanie w praktyce " ale po namyśle stwierdziłem , że to nie miejsce na takie informacje . 
Wspólczuję Ci , też kręciłem po 30-40 km przez dzień , piłem zimnął kawę , kanapki przywoziłem do domu . Było to dawno , teraz zwalniam i zaraz wysiadam .
Ja już zawijam manatki. Niech się inni męczą. 18 lat tylko na oddziałach . Zaczynałem od koguta, konwoju , wypisek ,  spacerów , bramy. Nie wylewam żali, uspokój się. Uświadamiam tych wszystkich którzy kierują jednostkami dyrektorów i kierowników że jest łamane prawo wobec funkcjonariuszy SW. Sami wymagają, sami znają wszystkie paragrafy przy postępowaniach dyscyplinarnych podczas gdy dopuszczają się nie przestrzegania głównych ustaw , ale też innych przepisów godzących w prawa podległych funkcjonariuszy. Notatki giną i udają że nic nie zgłaszasz. Taka sobie mafia mała. Pocieszeniem pozostaje fakt , że z chwilą przejścia na zaopatrzenie emerytalne kończy się podległość slużbowa. A w sądzie trzeba będzie wyjaśnic jak to było naprawdę. A że świadkow jest dużo bo każdy ma już tego dość to buduje nadzieję. A najważniejsze jest to że ja zawsze mogę spojrzeć w lustro , a zakute pały i inne ulągi co zamiast pomagać podległym funkcjonariuszom , a wysysają z nich ostatnie siły i jeszcze obrażają doświadczonych chłopaków to niech się nie pucują potem przy różnych okazjach bo wbijam w was dzidę i mogę zamiast ręki to nogę podać hahhahaha. ,,Boże chroń,, tych ćwiarusów . Jak oni dadzá radę na oddziale tyle lat to nie wiem.
Odpowiedz
Wspólczuję Ci , też kręciłem po 30-40 km przez dzień , piłem zimnął kawę , kanapki przywoziłem do domu . Było to dawno , teraz zwalniam i zaraz wysiadam .
Powinno być --- zimną - Admin takie pomyłki mógłbyś poprawiać . EH .
Odpowiedz
Pieniądze z KPO na kluby swingersów, solaria, jachty i inne naciągane bzdety a my mamy oddawać całość dofinansowania wziętego kilkanaście lat temu na udokumentowany i potwierdzony cel jakim było kupno mieszkania. Ludzie co to za cyrk?
Odpowiedz