24-01-2021, 18:18
(24-01-2021, 9:39 )Kotek kłopotek napisał(a):(23-01-2021, 16:17 )MdR napisał(a):(22-01-2021, 19:37 )Marmurowy napisał(a):(21-01-2021, 17:20 )Kotek kłopotek napisał(a): Cześć. Jestem nowa na forum. W skrócie kobieta w służbie przygotowawczej. Parę lat jako cywil teraz od paru miesięcy f-sz. Powiedzcie mi taką rzecz. Kwestia ciąży w tym okresie. Wiem że mogą mi przedłużyć o ten okres służbę przygotowawczą. A czy mogą mnie "zwolnić"?Nie ma takiej możliwości żeby Cie ktoś zwolnił. To nie prywatny folwark. Służbę przygotowawcza mogą przedłużyć. Na spokojnie dziewczyno, nie masz się czym martwić ?
Po za tym sluzba jest wręcz stworzona do rodzenia dzieci. Jak dobrze to sobie rozplanujesz to 10 lat Ci minie w domu a płacić będą jak za robotę. 3 mce przed zajściem L4, potem ciąża zagrożona 9 mcy i 12 opieki. Następnie dwa zaległe urlopy. Razem 2 lata 4 mce. Robisz chwilę przerwy, głęboki oddech i dalej ... Osobiście znam przypadek trójki dzieci plus jakieś tam opieki co rusz bo kupka rzadka. Na 15 lat pracy może 5 była w pracy. A może nie. Złapała 15 i tyle ja widzieli. Dziś mówi że ta sluzba to z nieba jej spadła, lepsza jak wygrana w totka.
Aż tak to nie planuje.głupio to trochę wygląda jak teraz po przejściu w październiku w końcu na mundur poszłabym na zwolnienie np w marcu. Tylko po kursie przygotowawczym. Jeszcze mnie straszyli jakimiś egzaminami dodatkowo.
Jeśli będą coś mamrotać za plecami gaś ich "wasze emerytury zależą od tego ile dzieci będzie na nie pracować"

głupio to trochę wygląda jak teraz po przejściu w październiku w końcu na mundur poszłabym na zwolnienie np w marcu. Tylko po kursie przygotowawczym. Jeszcze mnie straszyli jakimiś egzaminami dodatkowo.